Klima

re-divider

Spania har middelhavsklima. På Costa Blanca, kan temperaturene gjennom året, illustreres slik:

Spanias klima deles inn i tre hovedgrupper, middelhavsklima langs kysten i sør og øst, atlantisk klima langs kysten i nord, og kontinentalt klima på høysletta i innlandet. Kystområdene fra Costa Brava i nordøst til Costa del Sol i sør har middelhavsklima, med tørre, varme somrer og milde, til dels nedbørrike vintrer. Også Ebrodalen og det meste av innlandet i Andalucía og Estremadura har tilsvarende klima.

Det finnes likevel ganske store variasjoner innenfor de nevnte områder både med hensyn til nedbør og temperaturer. Costa Brava i nordøst har eksempelvis over 800 mm med nedbør også om sommeren, mens Almeria i sørøst kun har 220 mm i årsnedbør og en nesten total sommertørke.

På mesetaen er årsnedbøren jevnere fordelt, sommeren er varm, vintrene kjølige og særlig i de nordlige og høyereliggende områder.

Soldager

re-divider

Med nærmere 310 soldager i året i Costa Blanca, er klimaet spesielt godt for oss nordboere. Det gunstige været har en positiv innvirkning på ulike helse-lidelser, i tillegg skal også saltutvinningen og mineraler i området gi en ekstra fordelaktig påvirkning. Klimaet er nok den viktigste grunnen til at flere finner området som ypperlig både til fast bosted om vinteren, samt som feriemål. Bildet du ser her er hentet fra den flotte Guardamar stranden, rett nord for Torrevieja.

Sommer temperaturen (8 måneder), gir de besøkende god anledning til å forfriske seg enten i havet, ved svømmebasseng eller ved ulike vannparker som finnes i området utenfor Torrevieja. Enkelte av strendene er blant de reneste i hele Europa. Middelhavet gir denne delen av kysten en avkjølende effekt som de fleste setter pris på, spesielt om sommeren. Litt lengre inne i landet kan det fort bli vel klamt og varmt på denne årstiden.

Vi er her for å finne din neste Bolig

Kulsveen s.l., har de siste 20 årene, hatt base på Costa Blanca Sør, og solgt mange boliger til nordmenn i områdene Ciudad Quesada, Playa Flamenca, La Zenia, Villamartin og Punta Prima. Dette er områder hvor nordmenn startet å etablere seg for 25 år siden, og er fortsatt meget populære områder - kystnært og med godt utbygget infrastruktur. Det er også kort avstand fra flyplassen i Alicante til disse områdene.

Vi er her for å hjelpe deg, så ta kontakt for en hyggelig samtale i dag.

Werner Bigseth

Werner Bigseth

Eiendomsmegler

  • +34 679 006 586
  • werner@kulsveen.com
Tor Asle Kulsveen

Tor Asle Kulsveen

Eiendomsmegler

  • +47 919 17 162
  • info@kulsveen.com