Om Spania

re-divider

Spania (spansk: España), offisielt Kongeriket Spania, er et land på Den iberiske halvøy i Sør-Europa. Landet grenser i nord mot Andorra og Frankrike, i sør mot Gibraltar og Middelhavet, og i vest mot Portugal.

Spanias hovedstad er Madrid.

Det høyeste fjellet i Spania er det vulkanske Teide (3.717 moh.), som ligger på Tenerife. Det spanske kongedømmet omfatter også øygruppen Balearene (bl.a. Menorca, Mallorca og Ibiza i Middelhavet), Kanariøyene (i Atlanterhavet) og La Isla Perejil (i Middelhavet).

Byene Ceuta og Melilla er eksklaver som grenser mot Marokko. Spania har også suverenitet over eksklaven Llivia som tilhører Catalonia, men som ligger omsluttet av Frankrike, øst for Andorra.

Areal

re-divider

Spania er Europas fjerde største land i areal, og har en befolkning på 47 mill. innbyggere. Landet dekker mesteparten av Pyreneer-halvøya og øygruppene Balearene og Kanariøyene, samt noen små områder på Marokko-kysten.

Ved Middelhavet er somrene varme og tørre, og vintrene milde.

Hovednæringen i Spania var inntil 1970-årene jordbruk, og selv om turistnæringen nå har tatt over, produseres det fortsatt store mengder hvete og bygg, sitrusfrukter, vindruer, oliven, og frukt/grønnsaker.

Historie

re-divider

Spania ble romersk provins i 201 f.Kr. og på 400- og 500 tallet ble landet invadert av germanere, og et vestgotisk rike ble grunnlagt. Det ble erobret av araberne i 711, og Córdoba ble opprettet. Mellom år 1000 og år 1200 var det kamper mellom kristne i nord og araberne. Castilla og Aragón ble de ledende kristne stater og disse ble samlet i en union i 1479, og i 1492 ble siste rest av maurernes (arabernes) rike i Spania, kongeriket Granada, erobret.

Fra 1516 var Spania en del av habsburgernes rike og 1500 tallet var Spanias gullalder både politisk og kulturelt, deretter fulgte nedgangstider.

De latinamerikanske koloniene rev seg løs på 1800 tallet og i krigen i 1898 mistet Spania både Cuba, Puerto Rico og Filippinene. I 1923-1930 var landet et militærdiktatur under Primo de Rivera. Kongen abdiserte i 1931 og republikken ble innført. Den spanske borgerkrigen fra 1936 til 1939 endte med fascistenes seier. General Franco ble diktator og satt med makten til sin død i 1975. Deretter ble Juan Carlos utnevnt til konge, og en rekke reformer ble innført. Spania er delt i 17 autonome regioner hvor graden av selvstyre varierer. Landet ble i 1986 medlem i EU.

Costa Blanca

re-divider

Costa Blanca, «den hvite kysten», er strekningen fra Denia i nord til Pilar de la Horadada i sør, med Alicante som største by. Alicante er en moderne universitetsby med 335.000 innbyggere. Bare 20 minutter nord for Alicante, ligger fornøyelsesparken Terra Mitica, en av de største fornøyelsesparker i Europa.

5 mil sør for Alicante ligger Torrevieja, og i området rundt denne byen har mange nordmenn investert i egen bolig. Torrevieja er en by fra 1700 tallet, og ble bygget rundt et av vakttårnene som var plassert langs hele den Valensiske kysten.

Torrevieja er omgitt av to naturlige saltvannslaguner, som er de største i Europa.

 

Helsebringende klima

re-divider

På grunn av saltkonsentrasjonen i luften og temperaturen har Torrevieja et svært helsebringende klima (mikroklima), og er av WHO rangert som et av de beste steder å bo for personer med lidelser i luftveier, eller plager som reumatisme, leddsmerter osv. Torrevieja har 310 soldager i året, og en middeltemperatur på 18 grader. Det er mange interessante steder, kjente bygninger og kunsthistoriske monument å besøke i Torrevieja. Det finnes også mange golfbaner i området, med Villamartin, Las Ramblas, Campoamor og La Finca som de mest kjente.

EU Kommisjonen godkjente i 2004 hele 48 av Costa Blancas strender, og ga dem det berømte blå flagget som vurderer klarheten på vannet, sandkvaliteten og servicen strendene yter. Vannet testes regelmessig og det er EUs badevannsdirektiv som legges til grunn. Costa Blancas strender er dermed de reneste i Spania.

Nasjonalt sett har Spania 450 strender med blått flagg, 30 mer enn i 2003, og innehar førsteplassen i Europa, både foran Hellas med 378 og Frankrike med 262.

Vi er her for å finne din neste Bolig

Kulsveen s.l., har de siste 20 årene, hatt base på Costa Blanca Sør, og solgt mange boliger til nordmenn i områdene Ciudad Quesada, Playa Flamenca, La Zenia, Villamartin og Punta Prima. Dette er områder hvor nordmenn startet å etablere seg for 25 år siden, og er fortsatt meget populære områder - kystnært og med godt utbygget infrastruktur. Det er også kort avstand fra flyplassen i Alicante til disse områdene.

Vi er her for å hjelpe deg, så ta kontakt for en hyggelig samtale i dag.

Werner Bigseth

Werner Bigseth

Eiendomsmegler

  • +34 679 006 586
  • werner@kulsveen.com
Tor Asle Kulsveen

Tor Asle Kulsveen

Eiendomsmegler

  • +47 919 17 162
  • info@kulsveen.com